ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.ΕΔΡΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.ΤΗΛ 6942848069(WIND) .E-MAIL 1)teotsarouhas@yahoo.gr 2)meli.tsarouhas@gmail.com

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μέλι, λεμόνι & κανέλα για απώλεια βάρους



Μοναδικό Ρόφημα

Κανέλα, μέλι και λεμόνι για γρήγορο αδυνάτισμα!

Οι ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας, του μελιού και του λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλές. Πρόκειται για τρία ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της φύσης, τα οποία όταν αναμειχθούν δημιουργούν ένα μοναδικό ρόφημα κατάλληλο για απώλεια βάρους. Μάθετε πιο κάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε τον εν λόγω ρόφημα.

Υλικά
1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη ή μισό ξύλο κανέλα (προτιμήστε γνήσια κανέλα Κεϋλάνης)
1 κουταλάκι μέλι (προτιμήστε οργανικό μέλι)
χυμό από φρέσκο λεμόνι
1 κούπα βραστό νερό
Εκτέλεση
Ανακατέψτε την κανέλα στο βραστό νερό και αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι, χυμό από φρέσκο λεμόνι και ανακατέψτε. Προσοχή: Μην προσθέσετε το μέλι σε ζεστό νερό γιατί θα εξαφανίσει τα οφέλη του μελιού.
Εναλλακτικά αντί λεμόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε lime!


Μέλι:Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific World Journal απέδειξε πως αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με μέλι χάνουμε ευκολότερα βάρος και αποφεύγουμε να το ξαναπάρουμε (οι ερευνητές βέβαια επεσήμαναν ότι το μέλι δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν από διαβήτη, αφού υπάρχει η πιθανότητα η κατανάλωση μελιού να ανεβάσει τα επίπεδα του σακχάρου). Ερευνητές δοκίμασαν το μέλι σε υπέρβαρους ασθενείς καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το μέλι όχι μόνο βοηθάει στην απώλεια βάρους, αλλά αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Κανέλα: Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα μειώνει το πρήξιμο στο σώμα και βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα. Ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η κανέλα μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος.Μια άλλη έρευνα, δημοσιευμένη στο Journal of Diabetes Science and Technology, επιβεβαιώνει πως η κανέλα στη φυσική της μορφή (όχι το λάδι κανέλας) μειώνει τα επίπεδα του λίπους αν καταναλώνουμε 500 mlγια 12 εβδομάδες.
kanela meli
Λεμόνι:Όσο για το λεμόνι, οι ερευνητές που δημοσίευσαν τη μελέτη τους στο Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition υποστηρίζουν πως χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει, μειώνει την πρόσληψη βάρους και τον δείκτη μάζας σώματος.Eπίσης αναφέρουν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο λεμόνι έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση, την ικανότητα να καταστείλουν την αύξηση του σωματικού βάρους, να μειώσουν τον δείκτη μάζας σώματος και να βελτιώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Συμβουλή: Πίνετε ένα φλιτζάνι το πρωί με άδειο στομάχι και ένα φλιτζάνι πριν τον ύπνο με άδειο στομάχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου