ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.ΕΔΡΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.ΤΗΛ 6942848069(WIND) .E-MAIL 1)teotsarouhas@yahoo.gr 2)meli.tsarouhas@gmail.com

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΛΙ ΕΡΕΙΚΗΣ





  Διακρίνεται στην ανοιξίατικη και την φθινοπωρινή ερείκη(ή σούσουρα) ,είναι απο τα πιο σημαντικά μελισσοκομικά φυτά της Ελλάδας.Η διαφορα ανάμεσα στα δύο είδη μελιού ερείκης έγκειται στη γεύση και το χρώμα .

Γεύση: Το ανοιξιάτικο μέλι ερείκης είναι πιο εύγευστο από αυτό της φθινοπωρινής αλλά συνολικά διακρίνεται για τη χαρακτηριστική δυνατή γεύση του.
Άρωμα: Xαρακτηριστικό, λεπτό άρωμα.
Xρώμα: Kοκκινωπό-σκουρόχρωμο της φθινοπωρινής και πιο ανοιχτόχρωμο της ανοιξιάτικης.
Kρυστάλλωση: Λόγω της υψηλής φυσικής περιεκτικότητάς του σε γλυκόζη, κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα (περίπου μέσα σε 1-3 μήνες) και γι’ αυτό δεν προσφέρεται για ανάμειξη με άλλα μέλια και για δημιουργία εμπορικών τύπων (χαρμάνια). Tο μέλι αυτό ξινίζει επίσης πιο εύκολα από τα άλλα είδη μελιού, γιατί έχει υψηλή υγρασία και μεγάλη περιεκτικότητα σε σακχαρομύκητες.
Θρεπτική αξία: Tο ερεικόμελο (κυρίως το φθινοπωρινό) θεωρείται ένα πολύ θρεπτικό είδος μελιού και ιδιαίτερα τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό ,γιατί περιέχει δεκάδες φυσικά θρεπτικά στοιχεία ,βιταμίνες ,ένζυμα και αμινοξέα , γι’ αυτό και πωλείται κυρίως σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.(ΠΗΓΗ:ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου